Планиране на Ва?ето парти
Дали става въпрос за приятелска среща или за официално събитие Джет кет-кетъринг,ще Ви помогне да планирате и изпълните всички задачи свързани с организирането на едно успе?но и незабравимо мероприятие!
Детайлите!
“Успехът се крие в най-дребните детайли” - и независимо от това дали ги мразите или обичате, в повечето случаи те са причината за успеха или провала на едно мероприятие!
Преди да поискате предложение за кетъринг обмислете следните неща:
- Определете бюджета с който разполагате
- По възможност определете точния брой на гостите които очаквате
- ?зберете място за провеждане на мероприятието(разгледайте залите и местата показани в на?ия сайт)
- Определете датата и началния час на мероприятието
Начин на провеждане
- Седящи места
- подходящо за провеждане на събития с по-дълго времетраене,като;сватби,гала вечери,фирмени празненства,презентации
- Блок маси без предвидени места за сядане
- подходящо за кратки като времетраене мероприятия,когато мястото е ограничено като пространство,или когато искате Ва?ите гости да имат възможност да контактуват неограничавани от маси и седящи места.Вземете под внимание,че участниците в мероприятието ще стоят прави и разположете известен брой бар маси из помещението.
Предлагане на напитки
- Безалкохолен бар
- ако имате притеснения с бюджета пълното елиминиране на алкохола от менюто,ще помогне да намалите разходите.Помислете за предлаганетона по-специални безалкохолни напитки като,прясно изцедени сокове и студен чай.
- Вино
- богатият избор е подправката на живота.....освен,когато чакате на опа?ка на бара за да бъдете обслужен.предлагането на вино като единствена алкохолна напитка е ефективно като цена и помага за по-бързото обслужване на гостите и им предоставя повече време да се отдадът на случващото се около тях.
- Пълен бар
- толкова специален ден заслужава най-доброто!Можете да поръчате и бар с богат избор на коктейли,ако е така молим да ни уведомите предварително тъй като това изисква специално оборудване и персонал.
Методи за сервиране на храната
Молим да ни информирате предварително за каквито и да е хранителни алергии и диетични ограничения сред гостите на мероприятието.
- Коктейлни хапки сервирани на ръка от на?ите сервитьори
- дали е само за посрещане на гостите или като единствен метод за сервиране на храната този вариант прави добро впечетление и е лесен за изпълнение.Особенност на този начин е ,че изисква повече сервитьори ,които да сервират храната,а това ще увеличи разходите Ви за персонал.
- Блок маса с коктейлни хапки
- този метод е подходящ,когато не са предвидени седящи места,за краткотрайни мероприятия или като лека закуска след провеждане на основната програма
- Шведска маса
познат на всички метод на сервиране.Този избор помага да намалите разходите за персонал,а също така Ви дава възможност да предложите богат избор на храна - Седящи места
- при този метод съществуват два варианта за сервиране:индивидуални порции или френски сервиз.
При първия вариант на?ите сервитьори сервират индивидуална порция на всеки гост.
При френския сервиз се сeрвира на цялата маса от едно красиво декорирано общо плато.